V digitálním věku se PPC (Pay-Per-Click) reklama stala nepostradatelnou součástí online marketingu. Nicméně, stále více lidí tvrdí, že jsou PPC specialisty, aniž by měli dostatečné znalosti nebo zkušenosti. Jak můžete rozpoznat kvalifikovaného odborníka od šarlatána? Zde je několik tipů, které vám pomohou udělat informovaná rozhodnutí.

Když hledáte PPC specialistu, existuje několik klíčových bodů, na které byste se měli zaměřit, abyste se vyhnuli nekvalifikovaným jedincům. Jedním z prvních kroků je ověřit si referenční záznamy a portfolio daného specialisty. Zkuste získat reference od předchozích klientů a zjistit, jaký měl daný specialista reálný vliv na jejich PPC kampaně a podnikání.
Důležitým kritériem je také akademické pozadí a certifikace specialisty. Zkuste zjistit, zda má dotyčný relevantní vzdělání či certifikace od renomovaných institucí.
Při rozhovoru s potenciálním specialistou se zeptejte na jejich předchozí projekty a výsledky, kterých dosáhli. Zeptejte se konkrétně na jejich strategie pro zvyšování konverzí a snižování nákladů na PPC reklamu.
Nedoporučuji spolupracovat s někým, kdo slibuje rychlé a zázračné výsledky za extrémně nízkou cenu. Kvalitní PPC specialisté si váží své práce a jsou realističtí ohledně očekávaných výsledků. Zajímají se o vaše dlouhodobé cíle a vytvářejí strategie s ohledem na udržitelný růst a výkonnost.

Na závěr přidávám základních 6 bodů, na které byste při výběru PPC specialisty neměli zapomenout:

  1. Vyzývejte ke sdílení zkušeností

Kvalifikovaný specialista rád sdílí své portfolio, case study a doporučení od klientů. Měl by mít přehled o konkrétních kampaních, které v minulosti spravoval, a jejich výsledcích.

  1. Zkontrolujte certifikace

Kvalifikovaný PPC specialist by měl mít certifikace od hlavních reklamních platforem, jako je Google Ads, Bing Ads, nebo Facebook Ads. Tyto certifikace znamenají, že dotyčná osoba absolvovala potřebné vzdělávání a testy. Pokud se někdo tváří jako PPC expert, ale nemá žádné certifikace, buďte opatrní.

  1. Požadujte konkrétní strategie

Šarlatáni a nekvalifikovaní specialisté se často vyhýbají konkrétním strategiím. Když diskutujete o svých PPC cílech, měl by kvalifikovaný specialista být schopen navrhnout konkrétní strategii. Pokud dostanete obecné a neurčité odpovědi, měli byste být obezřetní.

  1. Zeptejte se na sledování a analýzu

Měl byste se také ptát na proces sledování a analýzy PPC kampaní. Kvalifikovaný specialista by měl být schopen vysvětlit, jak sleduje výkonnost kampaní, jakými metrikami se řídí, a jak reaguje na změny a optimalizaci. Sledování a analýza jsou klíčové pro úspěšnou PPC reklamu.

  1. Zkontrolujte recenze a reference

Podívejte se na recenze a reference od předchozích klientů nebo zaměstnavatelů potenciálního PPC specialisty. Dobrý odborník by měl mít pozitivní zpětnou vazbu a spokojené klienty. Pokud najdete mnoho negativních recenzí nebo nedostatek referencí, je to zřejmý varovný signál.

  1. Věřte svým instinktům

Nakonec, nezapomínejte na své instinkty. Pokud něco zní příliš dobře na to, aby bylo pravda, nebo máte pocit, že někdo skrývá informace, měli byste být opatrní. Kvalifikovaný PPC specialist bude transparentní a ochoten sdílet své znalosti a zkušenosti.

Závěrem, vyhýbat se šarlatánům a nekvalifikovaným PPC specialistům je klíčové pro úspěch vaší PPC reklamní kampaně. Důkladné ověření kvalifikací a zkušeností je klíčem k tomu, abyste mohli důvěřovat PPC specialistovi, který vám pomůže dosáhnout vašich marketingových cílů.

Věřím, že tyto tipy vám pomohou identifikovat a vyhnout se nekvalifikovaným PPC specialistům a najít tak správnou osobu, která splní Vaše krátkodobé i dlouhodobé podnikatelské cíle.